Playoff-lottningen är genomförd och det står nu klart vilka Sverige får ta emot på Friends Arena i mars. Motståndet i semin blev en ett önskat sådant, men i den eventuella finalen kan det bli något tuffare.

Sverige lottades ur gruppen med seedade lag in i playoffmatch nummer 4, dit även Tjeckien placerades ifrån potten med oseedade lag. Detta blir första gången som dessa två lag möts i tävlingssammanhang och scenariot sågs på förhand som ett av de mest önskade. Men trots detta kan det bli en tuff resa för att nå en plats i Qatar, vilket Janne Andersson själv kommenterade direkt efter lottningen.

– Det kommer bli en tuff match, sa Andersson i FIFAs sändning.

På andra sidan av playoff-trädet återfinns Ryssland och Polen. Sveriges tidigare möten med just dessa lag har varit varierade och vi kan därmed vänta oss en eventuell rysare i finalen.

Sverige slapp samtidigt undan båda giganterna Italien och Portugal, som intressant nog hamnade i samma kvalträd. Detta innebär att vi endast kommer kunna få se ett av dessa lag i världsmästerskapet.

Som seedat lag var det på förhand klart att Sverige får spela sin första match på Friends Arena den 24 mars. I samband med lottningen blev det även klart att man vid en seger i den första matchen får resa till motståndarnas hemmaplan för att spela sin playoff-final.

Såhär spelas playoff-semifinalerna

Skottland – Ukraina
Wales – Österrike
Ryssland – Polen
Sverige – Tjeckien
Italien – Nordmakedonien
Portugal – Turkiet

Förstnämnda lagen har hemmaplan i mötena den 24 mars 2022

Såhär spelas playoff-finalerna

Wales/Österrike – Skottland/Ukraina
Ryssland/Polen – Sverige/Tjeckien
Portugal/Turkiet – Italien/Nordmakedonien

Förstnämnda lagen har hemmaplan i mötena den 29 mars 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid