Den assisterande förbundskaptenen för damlandslaget i fotboll, Magnus Wikman, förlänger sitt kontrakt till och med 2025. Detta meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

Under onsdagen anordnar Svenska Fotbollförbundet och damlandslaget en presskonferens där förbundskaptenen Peter Gerhardsson ska presentera truppen till Nations League-gruppspelets början nu i september. Under samma morgon meddelade landslaget en positiv nyhet där assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman nu skrivit på ett nytt kontrakt med förbundet, ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2025.

– Det känns väldigt bra att förlängningen är klar och jag är glad över möjligheten att fortsätta arbetet med alla spelare och övriga ledare i landslaget. Nu väntar nya utmaningar och spännande matcher tillsammans, och med VM-bronset färskt i minnet ser jag fram emot att träffa laget igen på måndag för att påbörja resan mot nästa mästerskap, säger Wikman till förbundets hemsida.

Även Peter Gerhardsson har sedan tidigare ett kontrakt till EM 2025 vilket innebär att succéduon kommer att kampera ihop i minst drygt ett och ett halvt år till för att skörda nya svenska framgångar. Gerhardsson och Wikman har tillsammans tagit Sverige till fyra raka mästerskapssemifinaler samt kammat hem två VM-brons och ett OS-silver sedan de tillträdde 2017.


Borussia Dortmund - Real Madrid