Foto: Bildbyrån

Magnus Wikman förlänger sitt kontrakt som assisterande förbundskapten för det svenska damlandslaget. Han och Peter Gerhardsson kommer kampera ihop fram till och med VM 2023. 

När Peter Gerhardsson tog över som svensk förbundskapten 2017 fick han med sig Magnus Wikman som assisterande förbundskapten. Tränarduon har haft en framgångsrik period bakom sig, inte minst med VM-bronset färskt i minnet.

Efter att Peter Gerhardsson förlängde sitt kontrakt med landslaget i maj, står det nu klart att Magnus Wikman följer efter. Wikman har precis som Gerhardsson förlängt sitt kontrakt över VM 2023 i Australien och Nya Zeeland.

– Jag är glad och tacksam över att förlängningen är klar och det känns väldigt bra att få möjlighet att fortsätta jobba med damlandslaget i ytterligare två år. Jag ser fram emot att få ta mig an nya utmaningar och fortsätta arbetet vi bedriver tillsammans med spelarna och övriga ledare, säger Magnus Wikman till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Magnus Wikman har varit ett återkommande namn i landslagssammanhang. Han har sedan 2010 funnits med i Svenska Fotbollförbundet som tränare för mängder med pojklandslag. Han var även med och assisterade Thomas Dennerby under 2010, då Dennerbys ordinarie assisterande förbundskapten Lillie Persson var föräldraledig under perioden.

Han har också vunnit pris som årets damtränare 2009 efter att ha fört Linköping till sitt första SM-guld i Damallsvenskan.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid