Alexander Isak missar Nations League-mötet med Serbien och Slovenien. Anfallaren lämnar landslagssamlingen i Stockholm efter en skadekänning som hindrar honom från spel.

Under torsdagen fick Janne Andersson och landslaget en tråkig nyhet. En av landslagets stora stjärnor, Alexander Isak, kommer inte till spel under landslagssamlingen i Nations League. Newcastle-anfallaren missade träningen igår (onsdag) och efter ytterligare undersökningar under torsdagen kom landslagsledningen och Alexander Isak överens om att spelaren bör återvända till klubblaget. Detta då han inte kommer bli spelklar mot Serbien på lördag eller mot Slovenien på tisdag.

– Det är såklart tråkigt främst för Alex men också för oss som lag. Men efter att ha pratat med både vårt medicinska team och Alex så är det rätt beslut att han lämnar. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt. I dagsläget kommer vi inte ta ut någon ny spelare. Nu är det fullt fokus på förberedelserna mot Serbien på lördag, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Blågult väljer i nuläget att inte kalla in någon ersättare till Alexander Isak. Sverige ställs mot Serbien på lördag i Belgrad. Sedan väntar Nations League-gruppspelets sista match mot Slovenien tisdagen den 27 september.


Luton Town - Burnley