Foto: Bildbyrån

Det blev ett publikrekord och en publikfest på Friends arena när Sverige tog emot Tyskland i en landskamp, publiksiffran var 25 882, vilket är en imponerade siffra och nytt rekord för damlandslaget. Tyvärr så var det inte så mycket annat som var imponerande, en ganska tråkig match som Tyskland vann med 2-1.

Tyskland inleder lugnt och strukturerat, Sverige däremot är lite oorganiserat, slår bort många bollar, missar en del enkla passningar och Nilla Fischer krockar med Elin Rubensson vilket nästan leder till att Fischer blir tvungen att avbryta matchen. För Sveriges del så tittar de knappt upp innan de lägger passning och då kan Tyskland sno åt sig bollen.

Det var väldigt många som som snubblar eller ramlar, i båda lagen, framförallt under 1:a halvlek.

Det dröjer till matchens 20:e minut innan första skott på mål kom, vilket också gav Tyskland deras första hörna. Tyskland får en del lägen, men de förvaltar inte chanserna speciellt väl. Går på avslut väldigt snabbt när det finns tid och utrymme att göra mer.

I 1:a halvlek så var det publiken som var bäst. De sjöng och hejade och även vågen kom igång.  Närmaste Sverige kommer en målchans är när de stressar tyska målvakten som fått en hemåtpass. Asllani är den enda som ”glimtar till” i Sveriges anfall när enkelt petar bollen förbi sin motståndare och skapar oroligheter, tyvärr är de för få och för sällan.

Så kom ledningsmålet

Tyskland sätter fart direkt i 2:a halvlek och får till ett skott i ribban. Så kom 1-0 till Tyskland på hörna. Det är en  nick som går fram till Kathrin  Hendrich som bara behöver sparka in bollen i mål.

Det ser ut som om Tyskland har insett att de kan kliva upp med många spelare utan oro för att bli överspelade och råka ut för snabba spelvändningar.

Så kom även 2-0 till Tyskland och då i 65:e minuten. Linda Dallman får ett inlägg, plocka ned, halkar, kommer upp och hinner skjuta i mål. Detta helt utan press, en mycket svag insats av det svenska försvaret.

Så kom äntligen Sveriges chans. Straff när Sofia Jakobsson blev fälld i straffområdet. Caroline seger sätter straffen och det är reducerat till 1-2. Efter det blev det bättre fart på Sverige och matchen blir mer underhållande.

Tyskland är ett bra lag och det är såklart inte enkelt att slå dem, men Sverige har inte råd att slå bort bollen eller lägga hörnor och frisparkar direkt på målvakt (som enkelt hanterar dessa). Det är ingen skam i att förlora mot Tyskland, men bättre kan Sverige.

Tack publiken, det var ni som gjorde matchen.

Publiksiffra: 25 882

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
073-9917157

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid