Foto: Bildbyrån

I natt avgjordes det vilka nationer från Central- och Nordamerika som kommer få spela OS i sommar. Lagen som hade tagit sig till utslagsmatcherna om OS-platserna var Mexiko, Honduras, USA och Kanada. I den första semifinalen mötes Mexiko och Kanada och i den andra mötes USA och Honduras. De lag som gick segrande ur matcherna var Mexiko och Honduras. Dessa lag är nu klara för final i kvalturneringen och har varsin biljett till OS i Japan i sommar.

Mexiko pallade för trycket och vann sin semifinal mot Kanada ganska komfortabelt med 2-0 efter mål av Carlos Antuna och Johan Vasquez. USA kom däremot inte upp i deras nivå och föll med 2-1 mot Honduras. Honduras gjorde både 1-0 och 2-0 innan USA reducera. Efter det tryckte USA på för ett till mål som skulle tagit det hela till förlängning men Honduras redde ut det och säkrade i och med segern en plats i OS.

Den 8 april kommer grupperna till OS-fotbollen lottas där herrarna delas in i fyra olika grupper med fyra lag i varje. För att gå vidare från gruppspelet krävs det att man kommer antingen etta eller tvåa i sin grupp.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid