Foto: Bildbyrån

Under natten avgjordes de två semifinalerna i Gold Cup, det Nordamerikanska mästerskapet i fotboll som den här gången avgörs i USA. Nu står det klart vilka två lag som gör upp om titeln på söndag och det blir ett riktigt stormöte att se fram emot.

Värdnationen kunde vinna sina match mot gästande nationen Qatar med 1-0. Det asiatiska laget tilldelades en straff halvvägs in i andra halvlek, men jättechansen gick tätt över ribban. Det dröjde först till den 86:e minuten innan det vinnande målet kom genom Gyasi A. Zardes. På nära håll kunde han sätta bollen lågt i mitten av kassen bakom en chanslös keeper.

Den andra matchen mellan Mexiko och Kanada blev en målrikare historia, där Mexiko kunde ta ledningen genom en straff på tilläggstid i den första halvleken. Halvvägs in i den andra halvleken tilldelades laget en ny straff, men detta försök räddades av den kanadensiska målvakten Maxime Crepeau. Kort därinnan hade kanadensarna kvitterat, men i den 99:e minuten kunde Hector Herrera sätta den vinnande bollen för Mexiko.

Det blir alltså USA och Mexiko som gör upp om den sextonde titeln. Lagen möttes så sent som i juni när man gjorde upp om titeln i den Nordamerikanska upplagan av Nations League. Efter förlängning blev det här Mexiko som vann mötet, så nu återstår det att se om lagen kan bli dubbla mästare i år.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid