Miljoner delas ut till VM-spelarnas klubbar

//Miljoner delas ut till VM-spelarnas klubbar

Miljoner delas ut till VM-spelarnas klubbar

Bild: Pixabay

Att FIFA drog in stora mängder pengar på sommarens mästerskap i Ryssland är nog ingen nyhet. Dock kommer man att dela med sig av en del av dessa pengar, bland annat till de klubbar som lånade ut spelare till de olika landslagen under turneringens gång. Nu har förbundet presenterat den totala listan över de sammanlagt 416 klubbar ifrån 63 olika nationer som får ta del av dessa pengar. Totalt kommer man att dela ut 208 miljoner dollar.

Summan som varje klubb tilldelas baseras på hur många spelare ifrån klubben som deltog vid mästerskapet. Manchester City, som hade 16 av sina spelare utlånade till olika landslag under mästerskapet får i och med det den allra största delen av kakan i form av drygt 5 miljoner dollar. Att majoriteten av VM-spelarna tillhörde europeiska klubbar syns även på resterande lag som fått störst ersättning. Hela topp 10-listan består nämligen av lag härifrån.

Det blev även sex svenska klubbar som fick ta del av pengarna som delades ut. Djurgården IF, Hammarby IF, IF Elfsborg, IFK Norrköping, Malmö FF och Östersunds FK fick alla dela på drygt 887 000 dollar, vilket motsvarar drygt 8 miljoner kronor.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T12:17:39+00:00december 17th, 2018|FIFA|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.