Möjliga arenor när VM gästar Nordamerika

//Möjliga arenor när VM gästar Nordamerika

Möjliga arenor när VM gästar Nordamerika

Foto: Bildbyrån

Strax innan årets turnering inleddes stod det klart att USA, Kanada och Mexiko tilldelats VM 2026, som kommer att bli den allra största fotbollsfesten någonsin. Inte nog med att hela 48 nationer kommer få möjligheten att kvalificera sig till turneringen, så kommer 16 städer att väljas ut för att hålla plats för matcherna. Vilka dessa kommer att bli är ännu inte klart, men i nationernas VM-förslag finns 23 stöder med färdiga arenor att välja mellan.

Enligt nationernas plan kommer slutliga VM-städer att spikas under 2021. Det som är klart är att tio arenor i USA, tre i Mexiko och tre i Kanada kommer att användas.

Kanada
Edmonton (Commonwealth Arena)
Motréal (Olympic Stadoim)
Toronto (BMO field)

USA
Boston (Gillette Stadium)
New York (MetLife Stadium)
Philadelphia (Lincoln Financial Field)
Baltimore (M&T Bank Stadium)
Washington DC (FedExField)
Cincinnati (Paul Brown Stadium)
Nashville (Nissan Stadium)
Atlanta (Mercedes-Benz Stadium)
Orlando (Camoing World Stadium)
Miami (Hard Rock Stadium)
Kansas City (Arrowhead Stadium)
Dallas (AT&T Stadium)
Houston (NGR Stadium)
Denver (Sports Authority Field at Mile High)
Seattle (CenturyLink Field)
San Francisco (Levi’s Stadium)
Los Angeles (Rose Bowl)

Mexiko
Monterrey (Estadio BBVA Mancomer)
Guadalajara (Estadio Akron)
Mexiko City (Estadio Azteca)

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:48:10+00:00augusti 2nd, 2018|Fotbolls-VM 2026|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.