En av svensk fotbolls allra största spelare, Nilla Fischer, väljer att lägga landslagströjan på hyllan. Den mångårige landslagsstjärnan har nu spelat sin allra sista landskamp.

Sedan 2005 har Nilla Fischer varit en konstant i det svenska damlandslaget, men dessförinnan hade en 16-årig Nilla Fischer landslagsdebuterat redan 2001. Nu är en lång era slut. Efter att ha tackat nej till spel i EM i somras väljer även Fischer att officiellt sluta i landslaget.

– Nilla är en av de största vi haft inom svensk fotboll och jag vill verkligen tacka henne för en enastående landslagskarriär. Från debuten och fram till idag har hon varit en ledare, förebild och stor inspiratör för både med- och motspelare, supportrar och landslagsledare. 189 landskamper innebär stor respekt och hon slutar i landslaget med flera fina meriter, medaljer och oändligt viktigt arbete för att föra fotbollen framåt. Så stort tack Nilla för det arbete du gjort både på och utanför sidlinjerna för svensk fotbolls bästa, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Nilla Fischer gjorde sitt sista mästerskap med Sverige under VM 2019 där det som bekant blev VM-brons. Hon har ytterligare ett VM-brons (2011) och ett OS-silver tillsammans med landslaget. Hon har även blivit uttagen till världslaget vid ett tillfälle och tilldelats Diamantbollen som Sveriges bästa fotbollsspelare på damsidan.