Foto: Bildbyrån

Den svenska lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf kommer inte att ansluta till den svenska landslagssamlingen direkt. Mittbacken väntas bli pappa snart igen och kommer att ansluta efter det, meddelar Janne Andersson.

Under måndagen höll landslaget en presskonferens med förbundskapten Janne Andersson vid podiet. Medan resten av landslaget samlas i Stockholm för att förbereda sig för dubbla VM-kvalmatcher på Friends Arena mot Kosovo respektive Grekland, så finns inte Victor Nilsson Lindelöf på plats.

Lagkaptenen finns kvar i England för att invänta barnafödsel, där han ska bli pappa för andra gången. Födseln väntas ske snart och enligt Janne Andersson så kommer Nilsson Lindelöf inte att ansluta till landslaget förrän hans fru har fött parets andra barn.

– Han ansluter så fort han blivit pappa, vilket vi hoppas är ganska snart, säger förbundskaptenen Janne Andersson på presskonferensen och fortsätter:

– Vi får ta det dag för dag.

Om Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja inte hinner få barn denna vecka så kan han alltså missa VM-kvalmötet med Kosovo den 9 oktober och sedermera mötet med Grekland den 12 oktober.

Landslaget har redan lite av en mittbackskris då Pontus Jansson valt att sluta i landslaget samtidigt som Filip Helander är långtidsskadad. Marcus Danielson, Carl Starfelt och Joakim Nilsson är de rena mittbackar som finns att tillgå om Nilsson Lindelöf inte hinner till VM-kvalmatchen på fredag.


Borussia Dortmund - Real Madrid