Foto: Bildbyrån

Inför Sveriges möte med Spanien imorgon så intog Victor Nilsson Lindelöf talarmikrofonen inför media. Där beskriver han bland annat stoltheten kring att få bära lagkaptensbindeln imorgon och framöver.

Under onsdagen så höll landslaget en presskonferens inför VM-kvalmatchen mot Spanien imorgon torsdag. Vid podiet fanns förbundskaptenen Janne Andersson och för första gången den nya lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf.

Kaptenen, som tar över bindeln från Andreas Granqvist som burit den sedan 2016, är stolt över att få ansvaret från sin förbundskapten.

– Det känns väldigt roligt och jag är oerhört tacksam för förtroendet. Det fanns ingenting i mig som inte ville ta det ansvaret, säger han på presskonferensen.

Sex spelare har lämnat landslaget efter EM. Däribland just Andreas Granqvist men också Sebastian Larsson och Marcus Berg, som agerat lagkaptener under Janne Anderssons tid. Även Gustav Svensson, Mikael Lustig och Pontus Jansson är tre ledargestalter som lämnat landslaget efter många år. Victor Nilsson Lindelöf vet att det blir ett större ansvar för honom nu, men även för andra spelare som varit med ett tag.

– Det faller sig ganska naturligt att vi som varit med ett tag tar ett större ansvar, det vet jag att Janne vill att vi ska göra också, säger han.

En av frågorna som riktades till Victor Nilsson Lindelöf under presskonferensen var den att han fått stor konkurrens i världsmästaren Raphael Varane i klubblaget Manchester United. Många tror att fransmannen tillsammans med Harry Maguire ska bilda mittbackspar i storklubben, vilket i sådana fall skulle kunna peta svensken. Men det är inget som oroar Nilsson Lindelöf, han ser snarare positivt på saken.

– Jag spelar i en av världens största klubbar och då ska vi ha bra spelare, säger den svenska lagkaptenen och fortsätter:

– Det är bara positivt att vi fått in bra spelare till klubben. Det tycker jag är jättebra.

Nästa fokus blir dock Spanien för Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater i landslaget. VM-kvalmatchen startar imorgon (torsdag) 20:45 och sänds i TV4 och på C More.


Borussia Dortmund - Real Madrid