Herrlandslaget kommer att möta Finland och Island under januariturnén i portugisiska Algarve den 9 respektive 12 januari. Det meddelar landslaget på Svenska Fotbollförbundets (SvFF) hemsida.

Det ordinarie herrlandslaget har avslutat sitt landslagsår efter dubbla segrar mot Algeriet respektive Mexiko under november månad. I januari väntar nästa samling för Janne Andersson och landslaget men då med spelare från de skandinaviska ligorna. Januariturnén kommer detta år att spelas i Algarve, Portugal. Där ska Sverige ställas mot härligt motstånd i form av de nordiska länderna Finland och Island.

– Det känns riktigt bra att vi kan arbeta enligt vår ordinarie planering igen. Som jag redogjort för flera gånger tidigare så tycker vi att det är värdefullt för oss att få den här möjligheten att se nya spelare och lära känna dom. De blir bekanta med vårt arbetssätt och får erfarenheter som både vi och de har nytta av när man blir kallad till det riktiga landslaget, säger Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

Landslagstruppen till januariturnén brukar mestadels innehålla spelare från Allsvenskan men också från de norska- och danska högstaligorna.

Sveriges spelschema under januariturnén

Svensk tid

9 januari:
Sverige – Finland (Algarve)
19:45

12 januari:
Sverige – Island (Algarve)
19:00


Atletico Madrid - Borussia Dortmund