Foto: Pixabay

Förutom damernas världsmästerskap spelas det ett flertal andra stora fotbollsmästerskap runtom i världen under sommaren. Först på tur står det Sydamerikanska mästerskapet för herrar som går under namnen Copa América. Årets upplaga är den 46:e i raden och kommer då att spelas i Brasilien. Här kommer de tio stora fotbollsnationerna från världsdelen kämpa tillsammans med de två gästinbjudna lagen Qatar och Japan om titeln Sydamerikas främsta fotbollsnation. Regerande mästare är Chile, som vunnit de två senaste upplagorna av turneringen.

Turneringen öppnas idag med en första match mellan värdnationen Brasilien och grannen Bolivia. Detta möte sker i São Paulo, som är en av de fem värdstäderna. För den som vill följa turneringen hemifrån har Viasat rättigheterna till matcherna, vilket innebär att du kan streama samtliga möten hos Viaplay.

Grupperna som lagen spelas i under turneringen är:
Grupp A: Brasilien, Bolivia, Venezuela och Peru
Grupp B: Argentina, Colombia, Paraguay och Qatar
Grupp C: Uruguay, Ecuador, Chile och Japan

När gruppspelet är över går de två bästa lagen ur vardera grupp vidare till slutspel tillsammans med de två bästa grupptreorna. Här inleds det hela med kvartsfinaler den 27 juni och den stora finalen äger sedan rum den 7 juli i Rio de Janeiro.


Bayern Munich - Real Madrid