Det är inte bara i Sydamerika som stora mästerskap spelas under sommaren. Lag som tills att Copa América avrundades inleddes det Nord- och Centralamerikanska mästerskapet för regionens främsta landslag. Den sextonde upplagan av Gold Cup pågår just nu i USA med 16 deltagande nationer. 

Mellan 10 juli och 1 augusti kommer landslagen göra upp om titeln, som Mexiko innehar från den senaste upplagan 2019. Turneringen anordnas så ofta som vartannat år och matcherna spelas i nio olika städer, där finalen äger rum i Las Vegas. Förutom 15 lag ifrån regionen är Qatar inbjudna som gäster att delta. Lagen har lottats in i fyra grupper med fyra lag i vardera.

Såhär ser grupperna ut i Gold Cup 2021

Grupp A: Mexiko, El Salvador, Curaçao och Trinidad & Tobago
Grupp B: USA, Kanada, Martinique och Haiti
Grupp C: Costa Rica, Jamaica, Surinam och Guadeloupe
Grupp D: Honduras, Panama, Grenada och Qatar

Gruppspelet har kommit halvvägs och redan nu står det klart att El Salvador, Kanada och USA avancerar till slutspelet. I grupp A har Mexiko och Trinidad & Tobago fortfarande chansen att ta sig vidare om man får med sig en vinst i helgens match. I grupp C och D är det fortfarande ett öppet race om de sista kvartsfinal-platserna. Gruppspelets sista matcher spelas på tisdag och slutspelet inleds under nästa helg.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid