Foto: Bildbyrån

Klubblags-VM består av alla mästare från de olika kontanternas Champions League tillsammans med ligamästarna i värdnationen, vilket denna gång är Qatar. Totalt skulle det varit med sju klubblag i turneringen men Auckland City som var representanter från Oceanien valde att dra sig ur turneringen. Så detta klubblags-VM består av sex lag från fem olika kontinenter. 

Klubblags-VM spelas för andra gången i Qatar med Doha som spelort. Dit kommer de bästa lagen från de olika kontanterna att samlas för att göra upp om titeln som världens bästa klubblag.

Lagen som deltar i detta klubblags-VM är;

Europa: Bayern München, vinnare av UEFA Champions League
Sydamerika: Palmeiras, vinnare av Copa Libertadores
Afrika: Al Ahly, vinnare av afrikanska Champions League
Asien: Ulsan hyundai, vinnare av asiatiska Champions League
Nord/centralamerika: UANL, vinnare av CONCACAF Champions League
Qatar: Al-Duhail, vinnare av ligan i Qatar

De två högst rankade lagen Bayern München och Palmeiras går direkt in i semifinalen i turneringen. Första rundan skulle ha spelats med Al-Duhail och Auckland City men eftersom Auckland drog sig ur turnerinen gick Al-Duhail direkt vidare till andra rundan.

Andra rundan

4 februari, 15:00 svensk tid
Al-Duhail – Al Ahly 

4 februari, 18:30 svensk tid
UANL – Ulsan Hyundai 

Semifinaler

7 februari, 19:00 svensk tid
Palmerias – UANL/Ulsan Hyundai 

8 februari, 19:00 svensk tid
Bayern München – Al-Duhail/Al Ahly

Final

11 februari, 19:00 svensk tid

Bronsmatch

11 februari, 16:00 svensk tid

Regerande mästare i klubblags-VM är Liverpool som besegrade Flamengo i på övertid i finalen när Firmino gjorde matchens enda mål. Europa har vunnit klubblags-VM varje år sedan 2012 då brasilianska Corinthians besegrade Chelsea med 1-0. Klubblags-VM har spelats vid sexton tillfällen och Real Madrid är det laget som vunnit turneringen flest gånger med sina fyra vinster. Lag från Europa och Sydamerika är de enda kontinenterna som har vunnit turneringen, Europa har 12 segrar och Sydamerika 4.

 

 

 


Borussia Dortmund - Real Madrid