Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Gårdagens möte med Rumänien resulterade i en ytterligare förlust i den viktiga matchen som även var den sista innan Janne Andersson ska ta ut sin VM-trupp i mitten utav maj. Nu dröjer det fram tills början utav juni innan laget ställer sig på planen igen och då i landskamper mot Danmark och Peru.

Svenskarna inledde matchen bäst i sina nya blå bortaställ och fick redan i inledningsminuterna till bra läge via en hörna. Dock mattades lagets övertag av ju längre perioden fortgick och en stor anledning till detta var den svårspelade planen. Underlaget var halkigt och bollen studsade en hel del, vilket gjorde det betydligt mer svårspelat. Mot slutet av halvleken fick man avbryta matchen då supportrar på den rumänska läktaren kastat in  knallskott på planen. Efter ett par minuter kunde matchen återupptas innan man gick till pausvila.

Även i inledningen utav den andra perioden var det Sverige som hade greppet om matchen, men efter en stund fick Rumänien fart. I den 57:e minuten kunde Dorin Rotariu göra 1-0 efter att kort därförinnan blivit inbytt på plan. Med drygt 20 minuter kvar hade John Guidetti ett läge på kvittering, men bollen hamnade dock på en motståndare istället för in i mål. När matchen var över så hade Sverige en ytterligare förlust i ryggen och för första gången har man nu under Janne Anderssons ledning förlorat två raka matcher.

Förlust även för Sveriges VM-motståndare
Ur VM-grupp F spelade även de övriga nationerna landskamper igår, där mötena för Tyskland och Mexiko slutade med samma siffror som för Sverige. Tyskland fick se sig besegrade utav Brasilien, samtidigt som Mexiko förlorade mot Kroatien. För Sydkoreas del fick man också se sig besegrade, då med 3-2 mot Polen.


Bayern Munich - Real Madrid