Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Gårdagens möte med Ungern resulterade i damlandslagets fjärde raka trepoängare i VM-kvalet. För resterande matcher på vägen till mästerskapet i Frankrike ser chanserna mycket goda ut för laget.

Det svenska laget lyckades under de dryga 90 minuterna på planen sätta bollen i mål vid fyra tillfällen, vara två utav dessa skedde i matchens första halva. Målskyttarna blev här Caroline Seger och Sofia Jakobsson. Ungerns enda mål för matchen kom en bit in i den andra halvleken och strax innan tilläggstiden kunde Stina Blackstenius sätta 3-1. På tilläggstid kunde dessutom Mimmi Larsson få till ett mål.

I och med gårdagens matcher så toppar Sverige nu tabellen, men ännu kvarstår ett flertal matcher som kan förändra ställningen på nytt. Först efter matchen mellan Danmark och Ukraina på måndag vet vi hur stort försprång Sverige eventuellt har att ta igen. Blir det Ukraina som vinner kommer det skilja en poäng mellan lagen. Blir det istället Danmark som tar hem matchen kommer man hamna på samma poäng som Sverige, där den jämna målskillnaden blir avgörande.


Borussia Dortmund - Real Madrid