Foto: Pixabay

Under helgen avrundades Oceaniens olympiska turnering där regionens representant till spelen togs fram. Biljetten gick till slut till Nya Zeeland som gjorde en mycket stark insats i sina matcher.

Gruppspelet som avslutades redan innan helgen resulterade i tre raka segrar för laget, där man bland annat vann med 6-1 över Samoa och gjorde hela tolv mål på Amerikanska Samoa. I semifinalen väntade sedan Fiji, där ett självmål från motståndarna inledde matchen. Innan periodpaus hade ledningen utökats till 4-0 och slutsiffrorna för matchen blev till slut 6-1.

I finalen var det Salomonöarna som stod på andra sidan planen efter att laget slagit ut Vanuatu i den andra semin. Logan Rogerson tog snabbt ledningen för Nya Zeeland och målen fortsatte att komma fram tills att Billy Jones stängde matchen genom att sätta 5-0 i den 90:e minuten.

Detta blir tredje gången som Nya Zeeland är med i herrarnas olympiska turnering och man hoppas nu på bättre resultat än tidigare. Såväl 2008 som 2012 tog resan slut redan i gruppspelet efter att man förlorat två matcher samt spelat ett möte oavgjort. Sedan tidigare är även nationens damlandslag klara för spel i Japan nästa sommar.


Borussia Dortmund - Real Madrid