Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Under fredagen spelade de svenska damerna sin andra gruppspelsmatch i Algarve Cup. Motståndet i mötet var det sydkoreanska landslaget som i år gör premiär i turneringen. Laguppställningen för det svenska laget skiljde sig en del åt jämfört med de spelare som tog sig an Kanada två dagar tidigare. Flera spelare hade endast spelat i den gulblå tröjan vid ett fåtal tillfällen tidigare och orutin i spelet var tyvärr någonting som märktes av en del i matchen.

Trots detta så var det Sverige som kunde få in den första bollen i mål. Detta skedde via Stina Blackstenius, som senare under matchen fick kliva av på grund utav en skada. Det hela visade sig sedan vara en muskelskada i låret, som därmed håller henne borta ifrån de två kvarstående matcherna i turneringen. Samtidigt lyckades inte Sydkorea få till speciellt farliga anfall, men efter 34 minuter spelade kunde laget kvittera till 1-1. Den andra perioden bjöd på ett bättre svenskt spel, men inte tillräckligt bra för att få in bollen i mål på nytt. Inte heller det sydkoreanska laget lyckades med detta, vilket gjorde att matchen slutade 1-1 efter full tid.

Redan idag spelar Sverige sin nästa match i turneringen som då blir mor Ryssland. Laget har inte hunnit med att samla på sig några poäng i sina tidigare två matcher och placerar sig just nu sist i tabellen. Om Sverige tar hem mötet tar de med sig sammanlagt sju poäng ifrån gruppspelet, vilket kan placera laget i topp ifall Kanada samtidigt besegrar Sydkorea. Blir det istället Sydkorea som vinner mötet hamnar de på samma poäng som Sverige och målskillnaden avgör då det hela. Sveriges match börjar klockan 16:00 och går att streama via Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Dagens matcher avgör placeringsmötena
Vilken placeringsmatch som lagen sedan får spela avgörs utav poängen i jämförelse med lagen i de övriga tabellerna. Här rankas lagen utifrån såväl total poäng som placering i gruppen, där de två högst placerade lagen möts i finalen, lag 3 och 4 i matchen om 3:e plats och så vidare. En gruppvinst garanterar att man som minst har chansen på en fjärdeplats i turneringen.


Borussia Dortmund - Real Madrid