OBS! Oddsen är inte längre giltiga (uppdaterade oktober 2023)

Det är Grupp A som inleder hela VM 2022 när värdnationen Qatar ska kliva ut på planen i premiärmatchen mot Ecuador och spela sin första VM-match någonsin. Men det är inte någon av dessa två nationer som är favoriter att vinna gruppen. Utan favoritskapet ligger hos Nederländerna och spelbolagen är rörande överens om att det är ett stort favoritskap Nederländerna har att vinna gruppen. 

Nederländernas flagga  Nederländerna

Det nederländska landslaget kommer till detta VM som en outsider att kunna ta sig hela vägen. Man var inte med i VM 2018 så det är nu åtta år sedan man fick kliva ut på den stora världsscenen och spela VM. Denna gången gör man det i en relativt enkel grupp där man utan att behöva ta ut alla krafter man har kunna vinna den här gruppen och få en bättre resa in i slutspelet. Nederländerna kommer till detta VM med en mix av både rutin och flera yngre spelare som bland annat Xavi Simons som aldrig tidigare har spelat en A-lagsmatch. Nederländerna är och ska vara stora favoriter att vinna gruppen där det största hindret från att vinna gruppen är Senegal, ett Senegal som Nederländerna en vanlig dag ska besegra.

Nederläderna vinner grupp A – Odds 1.45 hos Unibet

ecuadors-flagga  Ecuador

Ecuador är ett klurigt lag att placera på förhand. Man har ett par spännande spelare i truppen med Enner Valencia som kapten i spetsen. Ecuador blandade och gav väldigt mycket i det sydamerikanska kvalet. Man spelade bland annat oavgjort både mot Argentina och Brasilien på hemmaplan. Men det var också främst på hemmaplan som Ecuador vann sina matcher i kvalet och där hade man en klar fördel av att man spelar på så hög höjd vilket under en lång tid varit till Ecuadors fördel när det kommer till hemmamatcher. Till detta VM har man inte den fördelen och frågan är hur långt Enner Valencia kan ta sitt Ecuador i detta mästerskap? Öppningsmatchen mot Qatar blir en vägvisare var man kan förvänta sig att Ecuador ska komma och matchen mot Senegal kan mycket väl bli avgörande för om laget ska ta sig vidare från gruppen eller inte. Man ska nog dock inte räkna bort Ecuador helt från att kunna vinna den här gruppen, man har som sagt visat mot betydligt starkare nationer att man kan störa dem och har Ecuador en bra dag så man kan mycket väl störa även Nederländerna.

Ecuador vinner grupp A – Odds 6.00 hos Hajper

Senegals flagga  Senegal

Senegal har något riktigt spännande på gång, man är Afrikas högst rankade nation på FIFA-rankingen där man placerar sig på en artonde plats, att jämföra med Sverige som är rankade på en 25:e plats. Man vann det afrikanska mästerskapet 2021 och har flera spelare som spelar i toppligor runt om i Europa. Men mycket inför VM har dock handlat om Sadio Mané och hans vara eller ickevara i detta mästerskap efter sin skada. Mané är landets stora stjärna och den som ska bära laget i detta VM. Kommer inte han till spel så är det ett helt klart försvagat Senegal som kommer spela VM. Man har till och med gått så långt att man tagit till häxdoktorer till hjälp för att snabba på läkningen av Manés skada, förbundskaptenen har även valt att ta med Mané fast det fortfarande är väldigt oklart om han ens kommer att vara med i VM.

Men skulle Mané vara med i Senegal så blir det ett väldigt stort lyft för Senegal som i denna gruppen är den stora utmanaren till Nederländerna om att vinna grupp A.

Senegal vinner grupp A – Odds 5.50 hos Leo Vegas

  Qatar

Hemma-VM gör att Qatar för första gången någonsin nu ska spela ett VM. Att det spelas på hemmaplan med den värme som kommer vara och att spelarna är vana vid detta är en stor fördel för Qatar. Det är även ett landslags som är mycket byggt kring spelare från andra nationer som fått medborgarskap i Qatar och därmed kan representera landet. Inte mindre än 10 av de totalt 26 spelarna i Qatars landslag är födda i andra nationer än Qatar. Så även om Qatar dem senaste åren har tagit stora framsteg som fotbollsnation. Där man bland annat vann det asiatiska mästerskapet 2019. Så är man fortfarande för långt efter de andra nationerna i denna grupp för att kunna vara med och utmana om att vinna den här gruppen. Detta VM blir nog mer att se och lära för Qatar och lyckas man ta poäng i någon match så får det nog anses som en stor bedrift för det qatariska landslaget.

Qatar vinner grupp A – Odds 14.00 hos Expekt

Borussia Dortmund - Real Madrid