Grupp B har en väldigt tydlig favorit i det engelska landslaget. Allt annat än att England som på förhand även en av favoriterna att kunna ta sig hela vägen till ett VM-guld inte skulle vinna grupp B vore en skräll. Övriga lag i gruppen USA, Wales och Iran måste prestera på absoluta toppen för att ändra på en eventuell gruppseger för England. 

Englands flagga England

Förlust i semifinal i förlängning i VM 2018 och förlust på straffar i EM finalen senast gör att England fortfarande jagar en efterlängtad mästerskapstitel. En titel man inte tagit sedan 1966. Men med truppen man har till VM 2022 så finns alla förutsättningar för att England äntligen ska kunna ta sig hela vägen till ett VM-guld. Pressen på att England ska gå hela vägen finns alltid där och speciellt på hemmaplan så lyfts alltid England upp som den stora favoriten, men man har aldrig lyckats nå hela vägen. Gruppspelet ska England dock bara städa av mot motstånd som USA, Iran och Wales och allt annat än att England inte vinner gruppen vore ett stort nederlag för det engelska laget.

England vinner grupp B – Odds 1.36 hos Snabbare

USAs flagga  USA

Det nordamerikanska kvalspelet till VM 2022 blev en riktig rysare där det enbart skiljde tre poäng mellan ettan Kanada och fyran Costa Rica. USA slutade som trea vilket var den sista direktplatsen till VM på bättre målskillnad än Costa Rica. USA har gäng spelare som återfinns i dem europeiska ligorna men där den stora stjärnan i USA är Chelsea spelaren Christian Pulisic. Det var han som var den som gjorde flest mål bland amerikanerna i kvalspelet och det är även honom som mycket av ansvaret kommer ligga på under VM. Så har Pulisic ett bra mästerskap så kommer USA som lag vara ett bättre lag än om Pulisic skulle ha ett dåligt mästerskap. Det ska dock mycket till för att USA ska gå och vinna grupp B där framförallt England på pappret är ett mycket starkare lag och USA får nog mer riktiga in sig på att försöka ta sig vidare från gruppen än att försöka vinna grupp B.

USA vinner grupp B – Odds 7.00 hos Leo Vegas

Irans flagga  Iran

Iran stod för ett imponerande kval i där man vann den ena av dem två asiatiska kvalgrupperna. Detta framför lag som till exempel Sydkorea som på pappret ska vara starkare än Iran. Men Iran med rutinerade lagkaptenen Ehsan Hajsafi i spetsen har aldrig tidigare lyckats ta sig vidare från ett gruppspel i VM. Man slutade trea i gruppen både 2014 och 2018, ska detta bli tredje gången gilt för den portugisiske tränaren Carlos Queiroz och hans spelare där dem nu lyckas ta sig vidare från gruppen? För det ska väldigt mycket till att Iran som rankas som det lägsta laget i grupp B ska gå hela vägen och vinna gruppen. Något som även avspeglar sig på oddsen på Iran som gruppvinnare i grupp B. Ett spel som ger hela 19.00 i odds. Det är bara Saudiarabien i grupp C och  Costa Rica i grupp E som har högre odds att vinna sina respektive grupper än Iran i detta VM.

Iran vinner grupp B – Odds 19.00 hos Expekt

wales  Wales

Det var i EM 2016 som Wales charmade hela europa när man skrällde sig fram till en semifinal i mästerskapet. Den bästa placeringen nationen någonsin tagit. Men efter EM 2016 så har det gått tyngre för Wales. Man missade VM 2018 och i EM senast åkte man ut med 4-0 mot Danmark i åttondelsfinalen. Wales tog sig även till detta VM med nöd och näppe. Man slutade tvåa i sin kvalgrupp och fick kvala sig vidare. Väl där klev som så många gånger tidigare den stora fixstjärnan Gareth Bale fram. Han avgjorde både mot Österrike och Ukraina och skickade sitt Wales till VM 2022. För det är just Gareth Bale som fortsatt trots att han numera valt att ”varva” ner i MLS och Los Angeles som ska bära detta landslag. Majoriteten av spelarna återfinns dock annars i det engelska ligasystemet och absolut Wales har visat tidigare att man kan skaka större nationer. Man anses även vara den största utmanaren till England att vinna just grupp B, men samtidigt så känns truppen till detta VM något svagare än tidigare och Wales får nog främst rikta in sig på att hålla USA och Iran bakom sig och försöka ta sig vidare från gruppen i första hand.

Wales vinner grupp B – Odds 6.50 hos Unibet