Grupp D är en väldigt spännande grupp på förhand, stor del till detta är såklart att ett av lagen i gruppen är regerande världsmästarna Frankrike. Men även att Danmark finns med i denna gruppen höjer spänningen, det är även ett Danmark som kommer till detta mästerskap med en hel del förväntningar på sina axlar då man presterat väldigt fina resultat den senaste tiden. 

Frankrikes flagga Frankrike

Frankrike kommer till VM 2022 som regerande världsmästare och frågan är om Mbappe och resten av de franska landslaget kan göra det som enbart två nationer tidigare har lyckats med. Det vill säga att vinna VM två gånger i rad. Senast de hände var 1962 då Brasilien vann VM igen efter att ha vunnit 1958. Frankrike kommer till detta mästerskap med en stjärnspäckad trupp med Mbappe som den stora stjärnan som ska vara den som ska göra målen framåt. Får dock tufft motstånd direkt i gruppspelet där Danmark bara månader innan mästerskapet visade att man kunde störa Frankrike rejält. Men trots detta så är det Frankrike med den truppen man och alla stjärnor som får bära det stora favoritskapet att vinna grupp D.

Frankrike vinner grupp D – Odds 1.44 hos ComeOn

Danmarks flagga  Danmark

Danmark har under förbundskaptenen Kasper Hjulmand tagit flera steg framåt och numera så är Danmark uppe och fajtas med de riktigt stora nationerna. Det visade man i kvalet till VM, i EM förra året och även i landskamperna inför VM så har Danmark gång på gång visat att man blir att räkna med i detta VM. Ett riktigt styrkebesked från Danmark kom i september när man besegrade kommande gruppkonkurrenten Frankrike med 2-0. Det som skulle kunna fälla Danmark är att pressen nu blir för stor på de danska spelarna och att spelet låser sig totalt för danskarna, för kollar man på förhoppningarna inför bland de danska folket och experter så är hoppet stort på att Danmark ska göra sitt bästa mästerskap sedan EM-guldet 1990.

Ett annat problem för dansk framgång i mästerskapet är om man inte vinner gruppen så kommer man ställas mot gruppsegraren i grupp C som med största sannolikhet kommer bli Argentina, med andra ord riktigt tufft motstånd som kan vänta direkt i åttondelsfinal om man inte vinner gruppen.

Danmark vinner grupp D – Odds 3.50 hos Unibet

Tunisiens flagga  Tunisien

Tunisen kommer till VM 2022 med ett riktigt rutinerat lag där många av spelarna har varit med i landslaget under en väldigt lång period. Spelarna är därmed samspelta och känner väl till varandra vilket är en klar fördel för Tunisien. Men dessvärre för Tunisien så känns gruppens två starkare nationer Frankrike och Danmark för starka för Tunisien. Men skulle Tunisien lyckas ta sig vidare från gruppen så vore det första gången någonsin i landets historia. Men det känns mer som att Tunisien kommer att få kämpa mot Australien om att inte komma sista i gruppen än att man ska vara med och slåss om gruppsegern i denna gruppen.

Tunisien vinner grupp D – Odds 17.00 hos Hajper

Australiens flagga  Australien

Australien har kvalat in till landets femte raka VM-turnering, men man kommer till VM 2022 med på pappret ett av de svagaste trupperna. Man hade även ett tufft kval till mästerskapet där Australien efter en svag avslutning var nära att missa mästerskapet. Men med en poängs marginal så slutade man trea i sin grupp efter Japan och Saudiarabien, placeringen gjorde att man tog sig vidare till playoff i det asiatiska kvalet. Där ställdes man Förenade arabemiraten och där ett sent mål från Ajdin Hrustic gjorde att Australien tog sig till VM. Väl i VM så har man hamnat i en tuff grupp där det ska mycket till att man ska ta sig vidare från gruppen före de två stora favoriterna Frankrike och Danmark, och att Australien ska gå och vinna gruppen känns väldigt osannolikt.

Australien vinner grupp D – Odds 19.00 hos Leo Vegas

Borussia Dortmund - Real Madrid