OBS! Oddsen är inte längre giltiga (uppdaterade oktober 2023)

Grupp F är en väldigt intressant grupp när det kommer till vilka som kommer stå som segrare. Till skillnad från många andra grupper så finns det här kanske inte en lika klar gruppsegrare i grupp F. Självklart är Belgien med den truppen och förväntningar på nationen den stora favoriten. Men Belgien har för vana att inte prestera speciellt bra i mästerskap och man har även lottats in en tuff grupp med Kroatien, Marocko och Kanada där det inte känns som att något lag är någon direkt slagpåse utan alla kan verkligen slå alla i den här gruppen.

Kroatiens flagga Kroatien

Ska Kroatien kunna upprepa succén från VM 2018? Då nationen med enbart 3.9 miljoner invånare chockade en hel värd och tog sig hela vägen till en VM-final. Sedan dess har det dock runnit mycket vatten under broarna och laget Kroatien skickar till VM 2022 är på pappret inte lika start. Sedan ska det nog mycket till för att Kroatien ska kunna återupprepa succén från förra VM:et. Det finns för många landslag som har betydligt bredare trupper när det kommer till stjärnspelare. Men Kroatien har visat tidigare att man kan besegra dessa nationer samtidigt som man ibland gör rejäla plattmatcher mot betydligt svagare nationer. Kroatien är verkligen ett landslag som kan antingen sluta sist i denna gruppen eller ta sig riktigt långt i turneringen. Lagkaptenen Luca Modric kommer precis som i VM 2018 få bära ett stort ansvar för om det ska bli en kroatisk framgång eller inte.

Kroatien vinner grupp F – Odds 3.25 hos Unibet

Belgiens flagga  Belgien

Det är verkligen upp till bevis för Belgien och den gyllene generationen. Har vid flera mästerskap nu både i VM och EM varit den nationen som många pratat om som den stora favoriten att ta sig hela vägen. Men Belgien har aldrig lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna och VM 2022 är lite sista chansen för många av spelarna som varit med under den här perioden då Belgien haft en gyllene generation. Inför mästerskapet har mycket också handlat om Romelu Lukakus skadeproblem om han kommer att vara helt redo att spela VM. För utom honom kommer Belgiens offensiv bli klart lidande, men samtidigt har man en Lukaku i målform så har Belgien en potentiell skyttekung i laget. Återstår att se hur spelarna kommer klara av pressen som kommer finnas på dem speciellt på hemmaplan då man suktar efter framgång och att dem inte lyckats bättre i tidigare mästerskap. För om allt klaffar har Belgien helt klart en trupp som kan vara med och slåss om medaljerna i detta VM.

Belgien vinner grupp F – Odds 1.65 hos Leo Vegas

Kanadas flagga  Kanada

Kanada, landet som är så hårt förknippat med Ishockey och som gör sitt blott andra VM, och det första sedan 1986 är både gruppen och kanske hela VM:s mest intressanta lag på förhand. Kanada har verkligen något spännande på gång. Kan mycket väl ställa till det ordentligt för de andra lagen i gruppen, men det kan likväl bli tre raka förluster och en snabb resa hem till Kanada igen. Dock så känns det som att det kanadensiska laget kan bli årets skräll i detta VM. Man har allt fler spelare som spelar i stora ligor runt i världen och där det främsta affischnamnet är Alphonso Davies som till vardags spelar i den tyska storklubben Bayern München. Kanada kommer även till det här mästerskapet med ett rutinerat landslag där många av spelarna gjort väldigt många landskamper och gruppen är väl sammansvetsat vilket kan räcka långt i ett VM.

Kanada vinner grupp F – Odds 11.00 hos Hajper

Marockos flagga Marocko

Ett landslag som är svåra att veta var man har innan turneringen startat. På FIFAs världsranking är man placerad på 22:a plats, tre placeringar före Sverige. Men Marocko har inte direkt rosat marknaden i dem senaste mästerskapen man spelat både i Afrika eller i VM. Laget har dock visat fin form dem senaste matcherna även om det varit mot svagare motstånd än vad man kommer ställas mot i denna grupp. Inleder även VM på tuffast sätt där man ställs mot Kroatien, följt av Belgien. Så tekniskt sätt kan VM vara över för Marocko redan efter dessa två matcher. De två storstjärnorna i Marocko PSG-backen Achraf Hakimi och Chelsea anfallaren och även Marockos lagkapten Hakim Ziyech kommer få bära ett stort ansvar.

Marocko vinner grupp F – Odds 10.00 hos Expekt

Atletico Madrid - Borussia Dortmund