OBS! Oddsen är inte längre giltiga (uppdaterade oktober 2023)

Grupp H fotbolls-VMs sista grupp och kanske även den mest öppna gruppen av dem alla när det kommer till vilka som ska ta sig vidare. Alla fyra lagen, Portugal, Sydkorea, Uruguay och Ghana har tillräckligt starka trupper för att kunna vinna den här gruppen. Portugal får dock anses vara favoriter i gruppen, men frågan är om det som hänt kring Cristiano Ronaldo och hans mediala utspel bara dagar innan premiären kommer påverka gruppen och prestationerna på planen? 

Portugals flagga Portugal

Cristiano Ronaldos sista stora mästerskap med största sannolikhet och självklart vill nationens största spelare genom tiderna avsluta på topp. Men uppladdningen inför mästerskapet har för Portugals och Ronaldos del handlat om allt annat än dem stundande mästerskapet. Ronaldo gick bara dagar innan premiären av mästerskapet ut i en intervju med Piers Morgan där han var kritisk mot väldigt många personer hur dem behandlat honom den senaste tiden och framförallt mot sin nuvarande klubb Manchester United. En intervju som fått genomslag över hela världen och Manchester United har också gått ut och sagt att Ronaldo inte är välkommen i klubben när VM är över. Frågan är hur mycket allt kring intervjun påverkat spelaren själv och gruppen i stort. För Portugal har på pappret ett väldigt intressant lag som kan gå riktigt långt, men börjar det knaka bland alla världsstjärnor och det blir splittring i gruppen så kan det snabbt gå utför precis som det gjorde för Frankrike, 2010 då spelarna inte alls kom överens med varandra och nationen slutade oväntat sist i sin grupp. Riktigt så illa kommer nog inte detta bli, men redan innan mästerskapet har det kablats ut bilder på en rejält frostig stämning mellan storstjärnan Cristiano Ronaldo och hans lagkamrat i Manchester United Bruno Fernandes.

Portugal vinner grupp H – Odds 1.74 hos Unibet

Uruguays flagga  Uruguay

Uruguay har på pappret ett riktigt spännande lag som kan ställa till det för många nationer i detta mästerskap om man får alla bitar att falla på plats. Har riktigt intressant trupp där många spelare är spelare som till vardags är hemmahörande i toppklubbar runt om i Europa. Har även en väldigt rutinerad spelartrupp som kommer till VM 2022 där många varit med tidigare och har stor erfarenhet av att spela stora mästerskap. Men samtidigt så har man även en del yngre spännande spelare som är den nya spännande generationen av spelare Uruguay har fått fram, den mixen kan bli väldigt lyckosam om man lyckas få spelet att stämma och det ska bli otroligt spännande att följa Uruguay i detta mästerskap.

Uruguay vinner grupp H – Odds 2.85 hos Leo Vegas

  Ghana

Ghana har verkligen inte fått att det att stämma dem senaste åren när det kommer till mästerskap. Man missade VM 2018 och i afrikanska mästerskapet 2021 kom man sist i en grupp innehållandes Marocko, Gabon och Komorerna, med andra ord inga superstarka nationer förutom möjligtvis Marocko. I kvalet till VM 2022 tog man sig också vidare på minsta möjliga marginal. Man vann på målskillnad över Sydafrika om att bli grupp etta, och i playoff spelet besegrade man Nigeria genom att vinna på bortamålsregeln. Men nu är man i VM och man har ändå skickat en trupp som innehåller flera spännande namn som borde prestera bättre än vad vi sett från Ghana de senaste åren. Man visade även i genrepet inför VM att man kan är ett starkt lag när man får till det då man besegrade en annan VM-nation Schweiz med 2-0. Ghana kan verkligen bli fågel eller fisk i den här gruppen då man lika gärna kan förlora tre raka matcher som man kan gå obesegrade i den här gruppen, så bra lag har ändå Ghana att det inte är en omöjlighet att man ska kunna besegra alla lagen i grupp H. Ghana har även turneringens yngsta trupp med en snittålder på 24.7 år, jämförbart med Iran som skickar den äldsta truppen med en snittålder på 28.9 år.

Ghana vinner grupp H – Odds 15.00 hos Hajper

Sydkoreas flagga Sydkorea

När det kommer till Sydkorea så kretsar i stort allt kring lagkaptenen och den stora stjärnan Son Heung-min, därför var det nog en hel nation som drog efter andan när han ådrog sig en huvudskada i början av november. Men skadan var inte så allvarlig som det först verkade och Son Heung-min finns med i den Sydkoreanska truppen. För ska Sydkorea ha någon chans i den här gruppen och kunna uträtta något i detta VM så krävs det att Son Heung-min spelar på sin absolut högsta nivå. Sydkorea har även ett par andra spännande spelare som till vardags spelar runt om i Europeiska klubbar men Son Heung-min är den klart största stjärnan i laget och mycket ansvar kommer vara på hans axlar i detta VM.

Sydkorea vinner grupp H – Odds 12.50 hos Expekt

Borussia Dortmund - Real Madrid