Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson kommer att fortsätta leda damlandslaget till och med 2025. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet (SvFF) på sin hemsida.

Det är inte den största av skrällar. Men nu är det äntligen klart. Förbundskaptenen Peter Gerhardsson, 63, kommer att leda damlandslaget i fotboll i ytterligare två år. Gerhardsson anslöt till landslaget 2017 efter många år i BK Häckens herrlag och har under tiden som svensk förbundskapten tagit Sverige till topp fyra i tre stora mästerskap som kantats av ett VM-brons och OS-silver.

I sommar ska Peter Gerhardsson och landslaget jaga nya medaljer i Australien och Nya Zeeland när VM 2023 väntar. Ett VM som enligt kontraktet var Gerhardssons sista. Men under fredagen kom beskedet att förbundskaptenen förlänger kontraktet med ytterligare två år. Detta innebär att Peter Gerhardsson har kontrakt över EM 2025.

– Jag har verkligen trivts i rollen under de här åren och hela tiden fått bra med stöd och förutsättningar från förbundets sida för att bedriva arbetet. Jobbet med spelare och ledare fortsätter engagera och stimulera mig i tränarutövandet, och jag ser fram emot att både personligen och lagmässigt fortsätta utvecklas för att bli ännu bättre, säger Gerhardsson till SvFF:s hemsida.


Borussia Dortmund - Real Madrid