Sverige möter Georgien i VM-kvalet. Nu har förbundskapten Peter Gerhardsson släppt startelvan där Sverige ser ut att starta i en trebackslinje där Linda Sembrant är tillbaka i startelvan.

Ikväll spelar Sverige mot Georgien i VM-kvalet på bortaplan. Matchen startar 18:00 och sänds på TV6 och Viaplay. Inför matchen har nu förbundskaptenen Peter Gerhardsson släppt startelvan till torsdagens drabbning.

I startelvan hittar vi målvakten Jennifer Falk som förpassar Hedvig Lindahl till bänken. Backlinjen består av tre försvarare i form av Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson och Linda Sembrant. Den sistnämnda gör sin första landskamp på ett år för Sverige och är alltså tillbaka.

Gerhardsson ser ut att formera fyra stycken på mittfältet med Jonna Andersson och Johanna Rytting Kaneryd på varsin kant och med Caroline Seger och Filippa Angeldahl centralt. Framåt så spelar Sverige med tre forwards i form av Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö. Åtminstone enligt laguppställningen som släppts nu timmen innan avspark.

Kosovare Asllani tar plats på bänken. Stjärnan har haft skadeproblem under veckan och tränat lite lättare än övriga laget. Förhoppningen är att ”Kosse” blir spelklar till mötet med Irland den 12 april. Hon är även tillgänglig för inhopp mot Georgien.

Sveriges startelva mot Georgien

Jennifer Falk

Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson

Johanna Rytting Kaneryd, Filippa Angeldahl, Caroline Seger, Jonna Andersson

Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Lina Hurtig


Borussia Dortmund - Real Madrid