Den tidigare storbacken Olof Mellberg såg ut att bli svensk förbundskapten. Men efter SvFF:s kontraktsförslag valde Mellberg att tacka nej till jobbet för att stanna kvar i Brommapojkarna.

Sedan Janne Andersson lämnade jobbet som förbundskapten för Sveriges herrlandslag har Svenska Fotbollförbundet (SvFF) jagat en ny förbundskapten på posten. Namnet har varit många men bland favoriterna har alltid Olof Mellbergs namn varit. Under den senaste veckan har Olof Mellberg varit i slutförhandlingar med SvFF om jobbet där bara detaljera återstod innan det kunde vara officiellt, något som Fotbollskanalen var först att rapportera om.

Men efter avslöjandet kom en tvärvändning innan helgen där Fotboll Sthlm kunde avslöja att Mellberg tackat nej till jobbet under slutförhandlingarna och under måndagen gick huvudpersonen själv ut för att kommentera uppgifterna i media. Även om den tidigare landslagskaptenen inte vill specifikt kommentera uppgifterna om Blågult.

– Precis som det är för spelare så har jag haft erbjudanden, utan att specificera, här under uppehållet. Som jag har valt att tacka nej till för att fortsätta här i Brommapojkarna (BP). Det beslutet känner jag mig nöjd med. I det här fallet är det ett definitivt nej och det har jag meddelat klart och tydligt till just dem, detta för att jag vill jobba vidare här i BP, säger Olof Mellberg på en presskonferens med Brommapojkarna innan försäsongen drog igång för den allsvenska klubben.

Även om Olof Mellberg själv inte vill gå in på detaljer om förbundskaptensjobbet, och att det ens varit aktuellt (med respekt för SvFF), så väljer förbundet själva att kommentera saken genom generalsekreteraren Andrea Möllerberg.

– Jag har full förståelse för att det förväntas ett besked om var vi står. Med respekt för att rekryteringsprocessen av en ny förbundskapten är konfidentiell kommer vi ej att kommentera detta ytterligare. Men givet det som Olof Mellberg säger i media vill vi bara förstärka att han inte är aktuell för uppdraget, och vi önskar honom lycka till i BP, säger Andrea Möllerberg i ett pressmeddelande.

Varför Olof Mellberg valt att tacka nej till landslaget, förutom projektet i BP, är ej klarlagt. Enligt flera svenska medier ska SvFF varit helt på det klara med en underskrift från Mellberg vid det framlagda kontraktsförslaget men där BP-tränaren i smått chockat förbundets representanter genom att säga nej. Enligt Sportbladet ska en av anledningarna till Mellbergs nej vara kontraktslängden (kort avtal) och en till delar prestationsbaserad lön.


Borussia Dortmund - Real Madrid