Foto: Bildbyrån

Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten för damlandslaget 2017 blir nu kvar på posten till efter VM 2023. Svenska fotbollsförbundet har länge velat förlänga förbundskaptenens kontrakt som skulle ha gått ut nästa sommar och nu är alltså parterna överens om en förlängning till efter VM 2023.

Gerhardsson gjorde sitt första mästerskap som förbundskapten under 2019 när han ledde det svenska damlandslaget till en bronsmedalj i VM som spelades i Frankrike. Efter detta var tanken att OS i Tokyo 2020 och framförallt EM 2021 i England skulle bli hans sista test innan ett nytt kontrakt skulle förhandlas fram. Men nu när både OS och EM har flyttats fram ett år i tiden påverkar det även situationen med Gerhardssons kontrakt.

Förbundet har redan tidigare visat att de velat förhandla om ett nytt kontrakt med Gerhardsson men nu när Coronaviruset slog till mot idrotten så snabbades den processen på och nu har alltså Gerhardsson förlängt kontraktet till över VM 2023.

– Det känns väldigt roligt att avtalet är klart. Utifrån arbetet vi åstadkommit under mina knappa tre år som förbundskapten har det inte varit något svårt beslut för min del – det är det här jag vill fortsätta göra, säger Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

– Det har funnits en ömsesidig vilja i att få till den här förlängningen och från SvFF:s sida är det viktigt att vi försöker arbeta och tänka i längre sportsliga cykler. Därför känns det oerhört bra att vi nu förlängt avtalet över VM 2023 och därmed säkerställt en bra kontinuitet i både ledarskap och arbetssätt kring damlandslaget under ytterligare två år, säger Håkan Sjöstrand på förbundets hemsida.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här