Foto: Bildbyrån

Det var två defensivt starka lag som möttes och kvaliteterna syntes tydligt då det blev få skott på mål. Trots att Tjeckerna hade många som saknades från sin ordinarie uppställning så gav de Sverige en match. Det krävdes en förlängning för att avgöra matchen, det var Sverige till sist vann med 1-0.

Det var ganska tydligt att Sveriges spelidé var snabba spelomställningar medan Tjeckiens var fasta situationer.

Sverige får matchens första hörna. Forsberg lägger den, en låg boll som Alexander Isak fångar upp på volley, men skjuter strax över. En kort stund senare kommer Isak fint på vänstra kanten med ett inlägg som Kulusevski språngnickar strax utanför. Också  Kristoffer Olsson inleder piggt på mittfältet och fixar några viktiga brytningar, en bra start för Sverige helt enkelt.

Vid en Tjeckisk hörna blir det rörigt framför Robin Olsen, en tjeck sparkar in bollen i mål, men efter en VAR-kontroll så dömdes bort på grund av offside.

Även om Sverige haft bättre möjligheter så är det ändå Tjeckien som fått skotten på mål. Det dröjer ända till 45:e minuten innan Sverige får sitt första skott på mål. Första halvlek slutar 0-0, händelserik men avslutsfattig.

Snyggt lir, men det avsluten som räknas

Det blir tidigt ett bra läge för frispark för Sverige strax utanför straffområdet där Forsberg själv tar avslut men bollen går långt över.

Martin Olsson får utgå på grund av skada i 61:a minuten och ersätts av Pierre Bengtsson. Victor Claesson byts ut samtidigt och ersätts av Robin Quasion, vilket leder till att Kulusevski går ned som högermittfältare.

Även i denna halvlek så har Sverige flera fina möjligheter, men avsluten på mål saknas fortfarande. Sverige byter Albin Ekdal som ersätts av Mattias Svanberg i 72:a minuten.

Halvlekens bästa chans kommer i 79:e minuten vid en hörna där Mattias Svanberg nickar bollen, men det var för mitt på målet och målvakten kan ganska enkelt plocka bollen.

Matchen gick till förlängning där Sverige lyckades trycka in 1-0 och därmed ta sig vidare till nästa omgång i playoffen. Det är Robin Quasion som blir stor matchhjälte efter att ha blivit framspelad av Alexander Isak.

Innan matchens slut hinner Anothony Elanga göra debut när han ersätter Alexander Isak.