Damlandslaget åkte på en sur förlust mot Spanien i Nations League-premiären. Spanien avgjorde till 2-3 i matchens sista spark.

Fredagskvällen innehöll en Nations League-premiär för svensk del på Gamla Ullevi i Göteborg när Spanien gästade. Världsettorna och bronsmedaljörerna från Sverige fick en tuff nöt att knäcka i världsmästarna från Spanien.

Blågult tog ledningen i första halvlek efter att Magdalena Eriksson nickade in en hörna till 1-0. Innan paus fick dock Spanien in en kvittering genom Athenea del Castillos långskott och lagen gick in till halvtidsvilan med 1-1.

I andra halvlek var det Spaniens tur att ta ledningen när Eva Navarro knorrade dit 1-2 med dryga kvarten kvar av matchen. Tätt därpå kunde dock Sverige kvittera efter att Lina Hurtig forcerat in bollen till 2-2.

Nations League-gruppspelets premiärmatch skulle dock sluta bittert för svensk del. I tilläggstidens sista minut drog Amanda Ilestedt ner en spansk spelare i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten och gav Ilestedt rött kort. Från elva meter skickade sedan Mariona Caldentey in 2-3 på straff och därmed också segern till Spanien i matchens sista spark.

Tung blågul förlust i OS-kvalet och nu väntar ett möte med Italien på tisdagen den 26 september för att revanschera sig.

Sverige – Spanien, 2-3 (1-1)

’23 1-0 Magdalena Eriksson
’38 1-1 Athenea del Castillo
’78 1-2 Eva Navarro
’82 2-2 Lina Hurtig
’90+4 2-3 Mariona Caldentey