Sverige besegrade Finland med 2-0 under den första matchen i januariturnén och Island med 2-1 i den andra. Christoffer Nyman, Joel Asoro, Elias Andersson och Jacob Ondrejka blev svenska målskyttar under lägret.

Mitten på januari innehöll herrlandslagets första matcher år 2023. Det ”vanliga” A-landslaget stod ej på planen då det var den klassiska januariturnén som startade, denna gång i portugisiska Algarve. Den svenska truppen bestod nästan endast av spelare från Allsvenskan, men med ett par inslag från norska- och danska ligan.

Janne Andersson och hans mannar fick en bra start på januariturnén när Finland besegrades i den första matchen. Christoffer ”Totte” Nyman, till vardags i IFK Norrköping, gav Sverige ledningen i den 38:e matchminuten. Finland var något uddlösa och hade inte speciellt många farliga möjligheter mot Leopold Wahlstedt i målet. I den 93:e minuten kunde Joel Asoro springa sig fri och rulla dit 2-0 för Sverige, vilket blev slutresultatet.

Matchen i sin helhet var något avslagen, precis som man kan förvänta sig från två startelvor utan någon försäsong bakom sig. Både Sveriges och Finlands startelva bestod av spelare som ska inleda sina försäsonger inom kort, men utan speciellt mycket erfarenhet i benen.

Sedan väntade Island i den andra matchen. Ett Island som tog ledningen genom Elfsborgs anfallare Sveinn Aron Gudjohnsen till 0-1. Sverige vände dock på steken i slutet på matchen med ett frisparksmål från Elias Andersson till 1-1 och ett sent avgörande i 94:e matchen från Jacob Ondrejka. Två matcher i Portugal och två svenska segrar för att inleda landslagsåret 2023.


Borussia Dortmund - Real Madrid