Foto: Bildbyrån

Under helgen avrundades AFC Asian Cup med den stora finalen mellan Japan och Qatar. Många trodde att det japanska laget enkelt skulle plocka hem sitt femte guld i mästerskapet, men så blev det inte. Istället blev det de stundande VM-värdarna som plockade hem titeln efter en 3-1 seger på arenan Zayed Sports City i Abu Dhabi. Guldet är den allra första medaljen som Qatra tar hem i de asiatiska spelen. För Japans del blev silvret sedan sjätte.

Confederations Cup-värd ännu inte klar

I och med segern är Qatar även klara för Confederations Cup 2021. I och med att nationen är värd för det stundade världsmästerskapet skulle man kunna tro att de redan är färdiga för turneringen, men så är det ej. På grund av den extrema hettan under sommaren i Qatar kommer den stundande upplagan av mini-VM inte att hållas i landet, utan istället i en annan asiatisk nation. På så sätt behöver man inte flytta på turneringen tidsmässigt, såsom man gjort med världsmästerskapet som den här gången kommer att spelas under vinterhalvåret. Vilken nation det blir som får hålla i turneringen är fortfarande inte klart, men när detta presenteras kommer landets eget landslag tilldelas en plats i turneringen.

Det här blir Qatars första medverkan i Confederations Cup såväl som VM. Frankrike är som regerande världsmästare också klara för turneringen.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid