Svenska landslagsanfallaren Rebecka Blomqvist missar Nations League-hösten och flera månaders spel. Detta efter en korsbandsskada som håller henne borta från spel en längre tid.

I söndags spelade Rebecka Blomqvist fotboll för sitt klubblag Wolfsburg i en cupmatch mot Turbine Potsdam, då höll sig olyckan framme. Blomqvist, som gjorde succé för Sverige i VM med sina tre mål, föll ihop på planen i stora plågor efter att ha vridit sitt knä. Efter behandling på planen fick Uddevalla-tjejen ledas av planen med stora smärtor.

Och nu kommer det tunga beskedet. Rebecka Blomqvist blir borta från fotbollsspelande en längre tid då klubblagets läkarteam konstaterat en korsbandsskada på 26-åringen. Det är främre korsbandet i höger knä som är av vilket innebär många månaders frånvaro från fotbollsplanen, utan någon specifik återhämtningstid i nuläget.

Blågult har Nations League-matcher redan i september månad och till onsdagens truppsläpp är då alltså Rebecka Blomqvist inte uttagningsbar. Sedan tidigare har Fridolina Rolfö opererat sig och inte heller hon kan spela septembermatcherna i Nations League.


Borussia Dortmund - Real Madrid