Foto: Bildbyrån

I mars möter Sverige Tjeckien på Friends Arena i playoff till VM. Då skulle åtta svenska spelare haft med sig gula kort och riskerat avstängning till en eventuell playoff-final. Men nu tar FIFA bort de gula korten.

VM-playoffmötet med Tjeckien närmar sig. Den 24 mars så sparkas den viktiga matchen igång, och vinnaren går till playoff-final mot VM där Ryssland eller Polen väntar. Till matchen mot Tjeckien så har det varit oroligt i svenska lägret, då Sverige varit drabbade av gula kort i VM-kvalgruppen. Med den ordinarie regeln hos FIFA så skulle åtta svenska spelare varit hotade av avstängning i matchen mot Tjeckien, om man drog på sig ett gult kort.

Men nu kommer beskedet att FIFA tar bort regeln. Något som alla deltagande länder stod bakom, meddelar landslagschef Stefan Pettersson till Fotbollskanalen. De åtta svenska spelarna med gula kort och hot om avstängning kan alltså pusta ut något. Om spelarna drar på sig ett gult kort i matchen mot Tjeckien, så följer inte någon avstängning till en eventuell playoff-final. De berörda spelarna var: Isaac Kiese Thelin, Ludwig Augustinsson, Alexander Isak, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson, Victor Nilsson Lindelöf, Mattias Svanberg och Joakim Nilsson.

Zlatan och Krafth avstängda

Sedan tidigare så är Zlatan Ibrahimovic och Emil Krafth avstängda till playoff-mötet med Tjeckien. Detta stod klart efter att duon drog på sig för många gula kort i VM-kvalgruppen. Och denna regel kommer inte att ändras på enligt FIFA. En avstängd spelare är alltjämt avstängd. Ibrahimovic och Krafth kan dock bli tillgängliga för spel i en eventuell playoff-final om allt vill sig väl.


Borussia Dortmund - Real Madrid