Som den tradition det nu blivit under de senaste åren så har det svenska landslaget haft sin första sammanslutning för året och detta i Abu Dhabi. Här har man tränat ihop laget inför årets kommande matcher och även givit nya namn chansen att visa upp sig på plan.

Förutom vanliga träningar har laget spelat två träningsmatcher, för att se till så laget spelar ihop sig ordentligt även när det finns motstånd på plan. Den första matchen spelades mot Estland och fram till halvlek stod det 0-0, efter en period där man tydligt kunde se att laget inte spelat ihop på ett bra tag. Till den andra halvleken hade Erik Hamrén gjort ett flertal byten i laguppställningen i förhoppning om att detta skulle hjälpa. Dock gav bytet inte laget tillräckligt med tid att spela ihop sig ordentligt, men man lyckades ändå få in en boll i mål i den 70:e minuten. Detta tack vare Mikael Ishak som kunde kvittera Estlands mål som kom ungefär 10 minuter tidigare. Slutresultatet blev alltså 1-1 och en helt okej match för laget som endast tränat haft ett fåtal dagar på sig att träna ihop.

I söndags väntade den andra matchen där motståndet blev Finland. Här visade den svenska truppen upp en betydligt bättre form där man styrde matchen och även blev det enda laget att göra mål. Hela tre gånger kunde man lyckas med detta och då genom Emil Salomonsson, Melker Hallberg och Emir Kujovic, alla inom loppet av 15 minuters spel. En mycket lyckad avslutning på januariturnén.


Borussia Dortmund - Real Madrid