VM-chansen för Sverige försvann ikväll efter en 2-3 förlust mot Portugal. Efter fredagens match och underläge 0-1 var Sverige piskade att vinna med två mål.

Första halvlek för förutom Isakssons fantomräddning på Bruno Alves nick, ganska händelsefattig. Sverige hade svårt att ta sig till de heta målchanserna och hade via Kim Källström bara ett skott på mål.

Till andra halvlek kom Anders Svensson in i det svenska laget istället för Rasmus Elm. En bit in i halvleken kom så den gyllene chansen när Ibrahimovic jobbade vid kortlinjen och fick in bollen till en fristående Sebastian Larsson. Från öppet läge lyckades dock inte Larsson överlista målvakten Patricio.

Fem minuter senare satte Ronaldo fart, Martin Olsson hängde inte med och vips så var det 1-0 och hopplöst läge.

Under de följande minuterna hände inte så mycket utan lagen verkad uppgivna och matchen kändes avgjord. I den 68:e minuten fick Sverige en hörna. Kim Källström slog hörnan och Zlatan nickade in bollen i mål till 1-1. Lite hopp för Sverige.

Bara tre minuter senare får Sverige en frispark precis vid straffområdeslinjen efter en knuff av Veloso. Zlatan tog ansats och sköt bollen mellan två portugiser i muren och i mål till 2-1. Sverige var i det här skeendet bara ett mål ifrån avancemanget till VM.

Bara någon minut efter 2-1 målet efter en tilltrasslad situation i straffområdet, föll Kim Källström i duell. Domaren Howard Webb friade dock korrekt situationen och strax efteråt drog Ronaldo ner rullgardinen med sitt 2-2 mål.

Ronaldo gjorde sen ytterligare ett mål till 3-2, fyra mål på två matcher. Ett fantastiskt facit. Sverige räckte alltså inte till mot ett av världens bästa landslag, inte mycket att säga om. Bara att lyfta på hatten för Ronaldo och Portugal.

Spelarbetyg Sverige

Andreas Isaksson +++
Kanon räddning på Alves nick håller Sverige kvar i matchen. Kan inte göra något på målen, ytterligare en bra kvalmatch

Martin Olsson ++
Bra offensivt i första, hänger inte med Ronaldo vid 1-0

Mikael Antonsson +++
Gör det bra i de allra flesta lägen, stabil med fötterna. Lämnar ytor när Sverige måste gå framåt

Per Nilsson +++
Bra insats, liksom Antonsson lämnar han ytor när Sverige forcerar. Men har tagit ett steg framåt i defensiven

Mikael Lustig +++
Gör sina bästa landskamper i detta dubbelmöte. Måste dock förbättra sina inlägg, annars kommer han fram bra på sin kant

Sebastian Larsson ++
Bra defensivt jobb men måste sätta chansen när han har möjlighet att göra 1-0

Rasmus Elm +
Ytterligare en dålig landskamp. Bitvis bra i närkampsspelet men passningsspelet under all kritik

Kim Källström +++
Mycket bra spel av Kim. Låg bakom det mesta offensivt. Även en klippa i defensiven och slog hörnan till 1-1

Alexander Kacaniklic +
Ingen lyckad match nu heller. Försökte men kom ingenstans, när väl lägena kom så var det för omständligt och det tar för lång tid

Johan Elmander +++
Sliter som få. Är dock för ineffektiv och kommer sällan till allt för bra lägen. Dock ett gediget jobb defensivt

Zlatan Ibrahimovic ++++
Gör två mål. Skapar mycket framåt och visar än en gång att han är topp 10 i världen, men det räcker inte den här gången