Foto: Bildbyrån

Imorgon spelas OS-finalen för damlandslaget. Finalen kan innebära den sista landskampen för ett par spelare, vilket i sådana fall skulle öppna upp ett par platser till VM-kvaltruppen i höst. Nedan spekulerar vi i hur en sådan trupp skulle kunna se ut.

Peter Gerhardsson fick lite att ta i under uttagningen till OS. Först och främst så skulle endast 18 spelare tas ut samt fyra reserver. Vilket är en minskning av en ordinär kvaltrupp eller mästerskapstrupp i andra sammanhang. De 22 spelarna blev dock till en och samma trupp efter regeländringar från IOK.

Till hösten spelar Sverige VM-kval. I september spelar man mot Slovakien på bortaplan och Georgien på hemmaplan. Då kan Gerhardsson formera en helt annan trupp, trots att det bara skiljer någon månad.

Något som vi nästan kan ta gift på är att legendaren Hedvig Lindahl kommer att sluta efter OS. Om Sverige tar guld så har målvakten sagt att hon slutar, men att det är mer oklart om de förlorar finalen. Caroline Seger slog rekordet i antal gjorda landskamper inför OS och det är ingen vild gissning att anta att hon också slutar i landslaget efter ett potentiellt OS-guld.

Nilla Fischer tackade nej till OS på grund av att hon ska bli mamma för andra gången under sommaren. Sett till vad Sverige har på mittbacken och presterat i turneringen, så är det inte omöjligt att även hennes landslagskarriär är över.

En möjlig VM-kvaltrupp för Sverige

Observera att truppen är uttagen utifrån personliga tankar och gissningar. Den riktiga truppen tas ut i höst av förbundskaptenen.

Målvakter:

Jennifer Falk
Zecira Musovic
Emma Holmgren

Backar:

Jonna Andersson
Nathalie Björn
Magdalena Eriksson
Hanna Glas
Amanda Ilestedt
Emma Kullberg
Julia Roddar
Linda Sembrant

Mittfältare/forwards:

Filippa Angeldahl
Kosovare Asllani
Hanna Bennison
Stina Blackstenius
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Madelene Janogy
Fridolina Rolfö
Olivia Schough
Anna Anvegård
Rebecka Blomqvist
Johanna Rytting Kaneryd


Borussia Dortmund - Real Madrid