© Bildbyrån

Gruppspelet i Copa América, som är i Sverige hamnat i skymundan bakom EM-yran, är nu avslutat och det står klart vilka åtta lag som tagit sig vidare till slutspelet.

Argentina kunde säkra gruppsegern i grupp A efter nattens seger mot Bolivia med 4-1. Messi blev tvåmålsskytt och gjorde det ena målet på straff i den första perioden. Även Uruguay tog en viktig trepoängare inatt när de besegrade Paraguay med 1-0. Matchens enda mål kom som en straff i den 21:a minuten som Cavani fullbordade på bästa sätt. Uruguay slutade i och med detta som tvåa i gruppen och får sällskap av Paraguay och Chile i slutspelet.

I grupp B var Brasilien sedan tidige klara som gruppvinnare och Peru kunde sluta som tvåa efter en seger i den sista omgången mot Venezuela. Även Colombia och Ecuador kunde räkna med ett avancemang efter de avslutande matcherna.

Slutspelet inleds nu med kvartsfinaler som äger rum under nätterna till lördag och söndag. Såhär kommer matcherna att spelas:

2 juli 2021 kl. 23:00 Peru-Paraguay
3 juli 2021 kl. 02:00 Brasilien-Chile
3 juli 2021 kl. 23:00 Uruguay-Colombia
4 juli 2021 kl. 03:00 Argentina-Ecuador

Matcherna är angivna i svensk tid

Lionel Messi leder hittills skytteligan med tre fullträffar. Därefter följe en rad spelare på två pinnar, däribland Brasiliens Neymar och Chiles Eduardo Vargas.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Atletico Madrid - Borussia Dortmund