Italien och Uruguay är klara för VM-final för U20-landslag på herrsidan. Detta efter semifinalsegrar i Argentina. Nedan listar vi resultaten från U20-semifinalerna samt spelschemat för bronsmatchen och finalen i mästerskapet.

Under torsdagskvällen spelades två semifinaler i herrarnas U20-VM i Argentina. Först ut var Uruguay och Israel i kampen om en finalplats. Efter en mållös första halvlek klev Anderson Duarte fram som en uruguayansk matchhjälte i andra halvlek när han sköt sitt Uruguay till VM-final med sitt 1-0 i matchminut 61.

I den andra semifinalen ställdes Italien mot Sydkorea i en ny jämn drabbning. Italien tog ledningen med 1-0 efter en kvart men Sydkorea kvitterade till 1-1 på straff bara sju minuter senare. Efter många mållösa minuter kom sedermera ett avgörande i slutet av semifinalen när Simone Pafundi blev italiensk matchhjälte med 2-1 i matchminut 86. Målet skickade Italien till U20-VM-final.

Bronsmatchen och finalen spelas söndagen den 11 juni där Israel och Sydkorea gör upp om bronsmedaljen medan Italien eller Uruguay kommer kunna titulera sig som världsmästare.