De Afrikanska mästerskapen står nu inför kvartsfinaler och efter en rad oförutsägbara händelser är det omöjligt att förutspå utfallet av slutspelet.

Från ett startfält på 24 nationer har endast åtta tagit sig till kvartsfinal. Tunga favoriter som Algeriet, Ghana, Egypten, Kamerun, Marocko och Senegal har oväntat tidigt fått packa sina väskor. Ännu mer anmärkningsvärt är att ingen av förra årets kvartsfinalister har lyckats ta sig lika långt detta året.

Bland de mest omtalade ögonblicken i mästerskapen är Sydafrikas vinst över Marocko. Vändning satte Marockos tränare Walid Regragui i en reflekterande position, där han öppet har tagit på sig ansvaret för nederlaget. Men matchen visar också fotbollens oförutsägbara natur.

När vi blickar framåt mot kvartsfinalerna står Nigeria och Elfenbenskusten som förhandsfavoriterna. Nigeria, med sin framträdande stjärna Victor Osimhen, visar att framgång inte bara mäts i mål utan i uthållighet och lagarbete. Samtidigt står fyra nationer, Angola, Guinea, Kap Verde och Mali inför möjligheten att för första gången vinna mästerskapet. 

Kvartsfinalerna

2 februari
Nigeria – Angola, 18:00
DR Kongo – Guinea, 21:00

3 februari
Mali – Elfenbenskusten, 18:00
Kap Verde – Sydafrika, 21:00