Video: OFC Football

Under helgen avrundades det oceaniska mästerskapet i futsal, där segraren även äras med en plats i nästa års världsmästerskap. Precis som vid den förra upplagan blev det Salomonöarna som lyckades bäst och därmed är klara för VM i Litauen.

Det regionala mästerskapet som ägde rum i Nya Kaledonien inleddes med gruppspelet, där såväl Nya Zeeland som Salomonöarna avancerade efter tre raka segrar. Även hemmanationen och Tahiti nådde slutspelet, men fick se sig utslagna i respektive semifinal.

Finalkampen blev en målrik historia, där öppningsmålet gjordes i matchens första minut. Nya Zeeland höll i och med detta en 1-0 ledning vid halvtid och under de sista 20 minuterna fortsatte målen att rassla in. När klockan stannades efter 40 minuters spel hade båda lagen gjort fyra mål vardera, som tog mötet till förlängning. Här gjorde bägge lagen ytterligare mål som ledde till att en straffläggning fick ske. Slutligen kunde Anthony Talo i det salomoniska målet rädda ett skott som tog laget till en seger.

Salomonöarna är i och med detta klara för sitt fjärde raka futsal-VM. I spelaren ovan kan du se ett sammandrag från den stora finalen.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid