Om nästan exakt ett år startar Fotbolls-VM i Brasilien och fortfarande finns det chans till ett Svenskt deltagande men då kommer vi behöva övervinna ett spöke som inför VM i Frankrike stängde den dörren.

Österrike har gått starkt hittills i kvalet och var väldigt nära att chocka Tyskland på hemmaplan i september men fick dock se sig besegrade med 2-1. Dom har ett intressant lag inte helt olikt Tysklands sätt att spela, ett snabbt fyndig spel. Dom kommer att gå på knock och det blir en viktig första kvart för det svenska laget.

1997 hette Sverige dödaren Andreas Herzog som med sina två mål såg till att Österrike kunde vinna bägge matcherna med 1-0. Frågan är ifall vi får en ny sådan imorgon eller om det nya radarparet Ibrahimovic och Kacaniklic sänker Österrikarna med sitt snabba fotbollstänk.En poäng kan vara godkänt men en förlust skulle göra chansen till avancemang oerhört chansartat eftersom vi då är väldigt beroende av andra resultat, lägg därtill att vi har en svår bortamatch mot Irland kvar samt en hemma match mot Tyskland, inga enkla poäng att hämta. Träningsmatchen mot Makedonien i veckan visade att Sveriges offensiv funkade bra dock måste effektiviteten förbättras avsevärt, men man skapade åtminstone chanser. Bakåt såg det stabilt ut även fast dom inte ställdes på några större prov. Men man har nu hållit nollan i tre raka matcher, vilket är något form av rekord under Hamréns ledning. Granqvist och Jonas Olsson börjar nu få till ett mer stabilt samarbete vilket skapar lugn i laget.

För att Sverige ska kunna besegra Österrike kommer det behövas mod och effektivitet, en Zlatan på topp och ett kollektiv som överträffar sig själva. Då kan det gå, men som sagt det kommer att gå undan.

Jag tror och hoppas att Sverige tar chansen för att ta sig till ytterligare VM, vi missade festen i Sydafrika 2010, nu när cirkusen rullar vidare till fotbollens Mecka, då vill ingen sitta hemma och titta, då vill man vara där. Så; Ta chansen ikväll!

Mitt tips:
Tyvärr 2-1 till Österrike

Jerry Andersson