Foto: Pixabay

Ytterligare två lag har nu anslutit till den grupp utav nationer som redan nu är klara för fotbolls VM 2018. Efter att såväl mötet mellan Uzbekistan och Sydkorea samt redan kvalificerade Iran och Kina slutade oavgjort, så blev det Sydkorea som tog andraplatsen i Asiens kvalgrupp A. Samtidigt blev det en rysare som avgjordes på målskillnaden i grupp B, där Saudiarabien precis knep den sista platsen före Australien.

Det Saudiarabiska landslaget har deltagit i VM vid fyra tidigare tillfällen, samtliga mellan åren 1994-2006. Här tog man sig som bäst till åttondelsfinal där det svenska laget slog ut dem ur turneringen.

För Sydkoreas del blir detta landens tionde deltagande i VM, där man gjorde bäst ifrån sig vid mästerskapet på hemmaplan 2002. Här tog man sig hela vägen till semifinal, men fick se sig besegrade utav Tyskland och därefter även Turkiet i bronsmatchen.

Ytterligare asiatiskt land kan få VM-biljett
Syrien och Australien, som hamnade på tredje plats i sina grupper, kommer nu att få göra upp i en play-off om vem som ställs mot det sydamerikanska laget som placerar sig på en femteplats i tabellen.Dessa två matcher kommer att spelas i oktober månad och sedan följer det interkontinentala mötet i november.

Det syriska laget har aldrig deltagit i ett världsmästerskap tidigare. Laget blev vid det senaste VM-kvalet diskade efter att ha haft med en svensk-syrisk spelare i sin trupp i två utav sina matcher och missade därmed mästerskapet. Hade detta inte skett så hade laget gått vidare i kvalet och haft chans på en VM-biljett.

För Australien kan detta bli landets femte VM och som bäst har man historiskt sett tagit tig till åttondelsfinal 2006, där man slogs ut utav Italien, som slutligen vann hela mästerskapet.


Borussia Dortmund - Real Madrid