Jon Dahl Tomasson har kompletterat sin ledarstab i herrlandslaget med ett tungt namn. Sebastian Larsson, med 133 landskamper på kontot, kommer in med sin rutin.

Under helgen kom en rolig nyhet för herrlandslaget. Den tidigare landslagsmittfältaren och landslagskaptenen, Sebastian Larsson, blir en del av landslagsstaben. Han kommer att vara andre assisterande tränare under mars-samlingen och juni-samlingen för herrlandslaget, i en typ av utvärderingsperiod.

– Jag ser fram emot att välkomna Sebastian till vårt tränarteam. Han kommer med stor erfarenhet från sin spelarkarriär med ett stort antal landskamper och många år med spel utomlands, säger förbundskapten Jon Dahl Tomasson i Svenska Fotbollförbundets pressmeddelande och fortsätter:

– Vi jobbar som en väldigt dynamisk grupp och har en god mix av internationell inspiration, idéer och expertis. Jag är säker på att Sebastian kommer att passa in direkt och bli en bra tillgång till tränarteamet.

Sebastian Larsson själv, som slutade i landslaget år 2021, är glad över att få återvända till omklädningsrummet med sina tidigare lagkamrater.

– Det känns fantastiskt kul att få möjligheten att återigen vara en del av det svenska landslaget som betytt så mycket för mig under min aktiva karriär som spelare. Jag känner mig otroligt stolt och glad och taggad på att dra i gång, säger han.

Avtalet kommer alltså initialt gälla i mars och juni (fyra träningslandskamper) men kan förlängas. Fystränare i staben kommer Ben Rosen vara, som tidigare varit med Jon Dahl Tomasson i Malmö FF och i Blackburn.