Foto: Bildbyrån

Janne Andersson och Sebastian Larsson hade tidigare idag en presskonferens där frågorna varierade. En sak som vi fick veta är att Sebastian Larsson kommer vara lagkapten i morgondagens VM-kvalmatch hemma mot Georgien. Janne Andersson pratade också en del om att det är kort med vila mellan kvalmatcherna och att han därför kanske måste rotera lite spelare.

En fråga som fick Sebastian Larsson att skratta till var när han fick frågan om det är lagkaptenen som bestämmer vem som tar frisparkarna. Han log och svarade att det sker en diskussion ute på planen beroende på situation och känsla med mera. Det återstår att se imorgon om det blir Larsson, Zlatan eller kanske Forsberg.

Konkurrensen hård på mittfältet och anfallet

– Jag känner att bredden bland mittfältare och anfallare nu är bättre än någon gång tidigare under min tid som förbundskapten och att jag därför har större möjlighet till rotation, sa Janne Andersson på presskonferens tidigare idag.

Att VM-kvalet startar innan EM har varit ser inte Janne Andersson något problem med men belyser vikten av att ta en match i taget för att fortsätta prestera på ett bra sätt.

Förbundskaptenen bekräftade också att lagkaptenen Sebastian Larsson startar i morgondagens match men inte på vilken position. Larsson har tidigare både spelat som central mittfältare och till höger på mittfältet. Janne Andersson kommenterade sedan Georgien som står som motståndare imorgon.

– Det är ett lag som har ett antal individuellt skickliga spelare som gillar att spela sig upp bakifrån och som var ganska nära att ta sig till EM via Nations League. Vi har dock fokuserat mer på vad vi själva ska göra bra än på vårt motstånd.

Den sista delen av presskonferensen handlade om frågor som rör VM i Qatar 2022. Dom båda fick frågor om att Norge planerat en bojkott i deras kvalmatch. Sebastian Larsson betonade att Sveriges spelare tror på den linje Sveriges Fotbollsförbund följer men att han själv tycker att det är förkastligt att grundläggande mänskliga rättigheter inte följs.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här