Sverige vann med 3-1 hemma mot Moldavien i en träningslandskamp. Två mål från Jesper Karlsson bäddade för segern.

Torsdagskvällen innehöll en träningslandskamp för herrlandslaget på Friends Arena i Solna. Inför relativt tomma läktare (10 097 personer) på nationalarenan kunde Sverige ta en trygg seger mot Moldavien.

Sverige tog ledningen efter nio minuter efter att Jesper Karlsson avslutat ett fint anfall till 1-0 för Sverige. Tio minuter senare var det dags för mål igen när nyss nämnde Karlsson slog in en perfekt hörna till Gustaf Lagerbielke som med pannan nickade in sitt första landslagsmål till 2-0. Innan halvtidsvilan reducerade Moldavien till 2-1 efter en hörna.

I andra halvlek bytte Sverige in många pigga ben och hade mycket boll. Efter drygt 70 minuter fick Sverige en straffspark där Robin Quaison, lagkapten i andra halvlek, missade straffen. Sverige högg dock på returen och efter lite flipperspel kunde Jesper Karlsson skjuta in sitt andra mål för kvällen till 3-1 för Sverige.

Matchen skulle också sluta 3-1 för Blågult i Janne Anderssons kanske näst sista landskamp på Nationalarenan. Nästa match för Sverige är måndagen den 16 oktober när Belgien väntar i EM-kvalet på bortaplan.

Sverige – Moldavien, 3-1 (2-1)

’9 1-0 Jesper Karlsson
’18 2-0 Gustaf Lagerbielke
’39 2-1 Ion Nicolaescu
’74 3-1 Jesper Karlsson