Herrlandslaget fick en härlig start på årets Nations League-gruppspel när Slovenien besegrades på bortaplan. Emil Forsberg och Dejan Kulusevski blev svenska målskyttar i 0-2 segern.

Torsdagskvällen bjöd på en oviss premiär i Nations League för Sverige. Med många spelare borta och ett nytt spelsystem (4-3-3) så var förväntningarna låga, men spänningen hög.

Det var ett frejdigt Sverige som kom ut till matchen, med en något mer offensiv touch, som ibland skadade Sverige i Sloveniens vassa kontringar. Men överlag så kontrollerade Sverige händelserna i den första halvleken. Målet till 0-1 kom med sex minuter kvar av första halvlek. Viktor Claesson blev fälld i straffområdet och domaren dömde straff, där lagkaptenen för dagen Emil Forsberg slog in 0-1 på ett säkert sätt.

I den andra halvleken så gick Sverige lite lägre i sina positioner under den andra delen, där Slovenien fick äga mycket boll och skapade små farligheter. Trots en stor dominans i bollinnehavet för slovenerna så var det Sverige som kontrade in 0-2. Mattias Svanberg slog en djupledsboll mot Dejan Kulusevski som i sin tur snurrade upp sin försvarare och satte dit spiken i kistan.

Sverige vann med 0-2 i premiären av detta års Nations League-gruppspel. I nästa match i gruppspelet väntar Norge, detta på Friends Arena söndagen den 5 juni.


Borussia Dortmund - Real Madrid