Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopps Liverpool gör sig redo för sin första match, som dessutom är en semifinal, i världsmästerskapet för klubblag. Motståndarna är inga mindre än mexikanska Monterrey och i den andra semifinalen gör Flamengo upp med Al-Hilal under tisdagen.

Liverpool har helt klart visat sitt missnöje under dagarna. Det har nämligen handlat om ett fullständigt oacceptabelt spelprogram, var de rödklädda från Merseyside schemalagts för match i EFL Cup under tisdagen, för att knappa dygnet senare ställas mot Monterrey i en helt annan turnering. Jürgen Klopp har menat på att upplägget är helt oförståeligt och att man minsann inte bör ha det på detta vis.

Missnöjet är visat och orden har sagts. Men turneringen ser ut på detta vis och den saken får Liverpool leva med denna gång. Den första och andra omgången av detta mästerskap har spelats och vi har nu semifinal-lagen klara. Al Sadd slog Hienghéne Sport med 3-1 efter förlängning och avancerade därmed till den andra omgången. Väl där ställdes det qatariska laget mot Monterrey och de förstnämnda stod upp väldigt bra. Tyvärr räckte det inte hela vägen och Monterrey utsågs slutligen till vinnare efter en 3-2-vinst. I den andra omgången besegrades dessutom tunisiska Espérance av Al-Hilal i en jämn match. Slutresultatet där blev 1-0.

Och nu väntar två hiskeligt spännande semifinaler. Under tisdagskvällen tar Flamengo nämligen emot Al-Hilal, och de förstnämnda har visat upp en riktigt fin form, både i ligan och övriga turneringssammanhang. Tisdagen bjuder även på matchen om femteplatsen, där Al-Sadd och Espérance gör upp.

På onsdagen vandrar tungviktarna in för första gången. Självfallet handlar det om Liverpool som gjort den långa resan från England, med hopp om att få skriva in ytterligare en titel på kontot.

Finalen spelas sedan den 21 december. Matchen om tredjeplatsen är schemalagd samma dag.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här