Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Ytterligare två landslag har anslutit sig till gruppen utav VM-klara nationer. När grupp D under gårdagskvällen spelade sina avslutande matcher stod det klart att Serbien tagit hem gruppen efter att ha besegrat Georgien på hemmaplan med 1-0. Redan innan matchen hade man topp-placeringen i sin grupp, men det var en vinst som krävdes för att behålla den. Endast två poäng bakom fanns Irland som samtidigt vann över Wales med 1-0 på bortaplan och därmed kunde säkra gruppens andraplacering.

Under gårdagskvällen blev det även klart att Island tagit en VM-plats. Precis som vid EM 2016 så överraskade nationen som numera kan titulera sig den minsta nationen någonsin att ta sig till världsmästerskapet. Laget vann över Kosovo med 2-0 och kunde därmed hålla avståndet till grupptvåan Kroatien.

Sverige oseedade i playoff
I samma veva som lag blivit klara till själva turneringen, har det även blivit klart vilka lag som hamnat på en andraplats i sina grupper och därmed får spela play-off. Då lagens poäng (minus mötena med det sist placerade laget i gruppen) avgör vilka 8 utav 9 grupptvåor som går spela vidare, är det inte hundra vilka lag som får spela playoff innan den sista matchen är avklarad ikväll. Däremot står det redan nu klart att om Sverige tar sig till playoff, vilket det ser ut som, så kommer man att bli oseedade i lottningen. Detta då Portugal, Schweiz, Kroatien och Italien, som alla ligger över Sverige på världsrankingen,  är klara för playoff.


Borussia Dortmund - Real Madrid